ניסוי פופקורן - מגמת כימיה

במסגרת שיעורי כימיה בכיתה י', דיברנו על נושא הפופקורן. רצינו להבין איך מגרגירים זהובים של תירס ושמן נוצרת הצורה של הפופקורן אותה אנו אוכלים. לכן התחלקנו לקבוצות ועשינו את הניסוי. כל קבוצה קיבלה 30 גרגירים של פופקורן וכף שמן, ושמנו את המרכיבים האלה בכוס על פלטה מחוממת. צפינו במתרחש כשהגרגירים נהפכו לכדורים הלבנים וכתבנו תצפיות. לאחר מכן קראנו והבנו את הדרך של יצירת הפופקורן - בתוך גרעין התירס יש עמילן ומים, וכאשר מחממים את הגרגיר לחץ המים עולה והעמילן מתפרץ החוצה בצורה של מוצק לבן ורך וזהו הפופקורן שאנחנו מכירים. לאחר מכן כל קבוצה הגישה את דוח הניסוי שלה לפי תצפיותיה.