סיור תלמידי מגמת כימיה: הכימיה של השוקולד


במסגרת מגמת כימיה של שכבות י', יא', יב' יצאנו בבוקר יום ראשון לסיור שעוסק כולו בשוקולד. 
הסיור התרחש במקום הנקרא עין ורד, שהגענו אליו באוטובוס. במהלך הסיור, הרצו לנו בהרחבה על השוקולד - איפה עצי הקקאו גדלים, איך והסבירו לנו בפירוט את תהליך ההכנה של השוקולד מהרגע שהוא נקטף מהעץ עד הרגע שהוא מגיע לחנות באריזה. לאחר מכן הודרכנו כיצד להשתמש בשוקולד נוזלי כדי למלא שבלונות של צורות שונות. הקפאנו אותן וקיבלנו שוקולד מוצק. לאחר מכן ציירנו ציורים בשוקולד וגם אכלנו פירות וממתקים בשוקולד מומס, ובנוסף ראינו עצי קקאו בחממה.